utorok 21. decembra 2010

FREE test version PEKLO SNOW

     Na tvorbu trate Peklo Snow bola použitá pôvodná asfaltová trať. Sú zmenené textúry trate a terénu a zatiaľ na testy modifikovaná pôvodná vegetácia so Snow effectom.....

Fyzika trate na snehu je vytvorená tak, aby bola rovnaká, ako na originálnych tratiach v RBR....Po testoch možno bude úprava a doplnenie kolíznych objektov na snehové bariery a krajnice ( hlboký sneh).

     Vo finálnej verzii sa musia doplniť a zmeniť ešte niektoré objekty - diváci, snehové bariéry, vymeniť vegetácia....


Parametre trate :

Dlžka trate:                        8,5 km
Povrch trate :                     sneh ( snow)
Fyzika trate :                      5 druhov materiálov fyziky na 117 slotoch (ID)
Doba tvorby snow verzie :  2 týždne


  V snow verzii budú už aj zmeny podľa testov na asfaltovej verzii:

-  nové kolízie u pneumatík
-  pridané nové kolízne objekty , taktiež oprava kolízií
-  oprava vegetácie
-  nový rozpis - 1. verzia od Karla Kuncla -  môžete použiť aj na asfaltovú verziu  :)
-  samostatné Particles pre Peklo Snow  ( Thanks Tibi )

Test -  fyzika trate , kolízie pneumatík, počasie, nový rozpis (robený na Grossa)


Snow verzia na testy by mala byť do 23.12.2010 ...


Download 1 :   http://www.sendspace.com/file/z1y7o4
Download 2 :   http://www.mediafire.com/?054ip9744lfcu9a

Prajem vám všetkým veselé Vianoce a všetko najlepšie v roku 2011!
Wish you all a MERRY CHRISTMAS and all the best for 2011!


Miro Kurek

18 komentárov:

  1. super, keď tam potom dáš tie snehové bariéry okolo trate tak to bude pecka 8-) nemusia byť také veľké a hlboké ako na Fínskych tratiach ale niečo podobné aby to troška brzdilo 8-) ako v reale :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Roland ešte to musím vyskúšať....uvidím, či zasa nemajú nejaké utajené scripty, ako pri vode,neviditeľných stenách, specular a bump mapách....
    A "predohraby" sa tu asi dosť potrápia...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jj treba to skúsiť, uvidíme :)) ok

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uploading Install Peklo Snow ....Comming Soon !...:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. predchádzajúci súbor (test Pekla) stiahlo z edisku 154 ľudí :)) tak to snáď niekomu pomohlo 8-) tak som to uploadol aj teraz http://www.edisk.sk/sk/stahni/65197/PEKLO_SNOW_Install.zip_43.68MB.html ;)) idem testnúť trat, diky ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. aha už si to dal na iný server.. tak nič :D som neaktualizoval stránku.. :D tak nič.. nevadí :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Miro, parádní, na to jak nemám rád sníh tak mě Peklo Snow bavilo moc, skvělá práce, jen tak dál;)
    Kuře

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak před chvilkou jsem vyzkoušel snow verzi.Mám strašně rád snow france,takže snad i toto by se mě mohlo líbit.Určitě to ale chce ještě poladit.První čeho jsem si všimnul,jsou ti diváci v tričkách a sukních :),to je detail a snad je i zmíněné,že to se bude upravovat.Dále bych se ale určitě přimlouval za trošku jinou texturu tratě a snad i bariér(až budou),pač většinou jsem místo nějakého užívání hledal cestu.Ono asi hodně záleží natom,kdo jakou má grafiku,monitor a jak si to ještě umí vyladit,u mě je každopádně opravdu vidět jen bílé "Peklo" .) .Potom bych ještě asi zauvažoval,jestli to dělat na snow slot,když to jde klidně udělat jako snow france,i když tam bude asi problém s barierama,že?Každopádně i kdyby měly být dvě verze,tak bych je nechal na asfalt slotech,pač podklad je jen jeden a to je asfalt.Není to šoto a podvozky se v RBR budou chovat jaksi divně(budou se deformovat),takže v online velkých pohárech to bude asi nepoužitelné,jedině,že by se to používalo s finskými RZ,což mě ale přijde trošičku divné.No a poslední poznatek je ten,že mě nejde na Peklo snow replay s Pugem 207.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Na viac vecí si vlastne odpovedal - tričká, textúra trate a bariery. O Snow France nebudem hovoriť..... A prečo by to nemalo ísť spolu s Fínskymi tratiami, keď je tá fyzika rovnaká ? A s podkladom si to mýliš. Asfalt je práve u Snow France...! A čo sa týka fyziky v hre, tak sú len dve možnosti prideľovania fyziky trate pri Snow verzii a to buď SnowonGravel alebo SnowonIce, tak ako to majú originálné fínske trate.
    Na replay sa pozriem, to som nečakal, že nepôjde.....

    OdpovedaťOdstrániť
  10. P207 som síce na tejto trati nešiel, ale replay mi ide. Inak jazdím všetky autá pri testoch na standart setup. No počkám, či sa niekto ešte neprihlási a potom to už bude zasa ako hľadať ihlu v kope sena....(Mlynky).

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Reslik:
    Miro,myslel jsem to tak,že pokud by se to jelo v sekci s tratěma z francie na snow francu,což by mě přišlo přirozenější,bez výměny setupu před RZ se podvozek totálně zdeformuje.Pro mě osobně je to jen zasněžený asfalt a né zasněžená šoto,jako je to myšlené na finských rz v rbr,proto by mě to sedělo spíše na asfalt slot.Určitě jsem ale zvědavý na finální verzi,zatím jsem si to jen kvůli špatné orientaci moc neužíval,ale pokud se udělá nějaká pěkná textura + bariery,věřím,že potom to bude parádní bomba Peklo :D A pardon,předtím jsem se zapoměl podepsat.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Reslíku, ale vo Wallaby môžeš urobiť fyziku, akú chceš, vôbec nezáleží na textúre, ktorú vidíš v hre. Záleží čo v materiálov editore nanesieš na textúru za fyziku. Ja môžem dať textúru šotoliny a fyziku ti urobím asflat :).Pri exporte COL súboru si Wallaby priradí na cestu len to čo som mu dal do MAT súboru. Pokiaľ vo Walaby nastavím Snow, tak nemôže byť nikdy podklad asflat, ale len tie čo som písal. Také isté sú aj na fínskych tratiach... A určite doladím aj textúru trate ( dúfam, že tento rok napadne ešte sneh ), vegetáciu a skúsim aj tie snehové bariery. Ak som to počítal, tak by som tam musel dať asi 15000 kolíznych meshov pod bariery.... neskutočná práca !!!

    D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Reslik:
    Miro,mě je jasný,že snow material ve Walaby je sníh a ne asfalt,ať je textura jakákoliv,ovšem sníh na snow slotu není použitelný na asfaltových podvozcích jezdících na francouzských tratích se snow francem.Pokud bude trať na sníh slotu,nedá se normálně projet.Takže setup dělaný na asfaltu nebude použitelný,pač se zdeformuje.U snow francu to je naopak,pokud děláš set,nedá se zase použít ten,který normálně používáš na sníh.Snow france ovšem toto řeší a ať ve Wallaby přiřadíš asfalt material,se snow france se to stejně bude chovat jako sníh.Zkus si schválně dát třeba na Cote set dělaný na šotolině a auto bude tak metr vysoko.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ale veď ja nepíšem ,že by tom malo ísť na SnowFrance mode. To čo píšeš o SnowFrance je pravda. Ak by táto trať mal ísť na plugine, tak len s fínskymi RZ. Preto musí byť nastavený slot snehový.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Reslik:
    Ok Miro,já jen chtěl napsat,že mě by to více pasovalo se snow france a slotem asfaltovým.Více mě to pasuje k asfaltovým tratím,než jako trať s šoto podkladem.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. V RBR sú snehové fyziky robené len na šoto alebo ľade. Prakticky by mal byť sneh na asflate, ako píšeš, lenže v RBR to takto vo fyzikách nie je. A SnowFrance mod to trocha nahradzuje , ale mne to skôr pripomína poľadovicu :)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Inak nie je problém skombinovať túto verziu s asfaltovou a vložiť do SnowFrance módu. Teraz som to skúšal a nie je žiadny problém. Musí sa ešte použiť LBS a TRK súbor zo snow verzie Pekla :).

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Snehové bariéry - tak to som si dal. 280 úsekov trate opraviť manuálne v Maxe a potom každú napojiť....( nejde to už spojiť do jedného celku pre mapovanie viacerých textúr....musel by som to všetko znova mapovať...(borci z SCi Games toto veľmi zle urobili ).

    HOTOVO :)

    ... teraz stromy a trať - počasie ako na jar :(

    OdpovedaťOdstrániť